23 34 82 75 info@lsenergi.dk

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet anslår, at cirka 80.000 huse i Danmark opvarmes med oliefyr, og ca. 380.000 med naturgas. Lad os skifte til varmepumpe.

 

Regeringen og aftalepartierne har afsat 2,3 milliarder kroner til at støtte omstillingen fra gas- og oliefyr til varmepumper og grøn fjernvarme frem mod 2030, som skal reducere CO2-udledningen med 0,7 millioner ton i 2030. Boligejere kan få helt op til 37.000 kroner i tilskud, hvis de installere en energieffektiv varmepumpe i deres hjem. Et gennemsnitshus på op til 150 kvadratmeter, kan få 28.000 kroner i tilskud.

En varmepumpe optager varme fra luften udenfor, som den så omdanner til varme og sender ind i huset.

Tilskuddet søges af udbyderen af varmepumpen. Skrotningsordningens tilskud til udbydere af varmpumper er ikke det eneste tilskud, der skal hjælpe danskerne på vej til mere klimavenlig varme. Fra den 15. oktober offentliggøres tilskudssatser, som du selv kan søge. Se de satser Energistyrelsen indtil videre har fremlagt.

Høringssvaret fra Energistyrelsen er et udkast, og der kan derfor ændres i tilskudssatser eller lignende før implementeringen den 15. oktober. Derudover forventer Energistyrelsen at justere bekendtgørelsen løbende igennem hele tilskudsperioden – blandt andet for at sikre, at tilskuddene har den rigtige størrelse.

¨

Kan jeg hjælpe?

Ring til mig 23 34 82 75
Mvh. Lars Erling Sørensen