23 34 82 75 info@lsenergi.dk

Hvad er vedvarende Energi

Vedvarende energi (VE-teknologi)

Engang i tidernes morgen fandt mennesket ud af lave ild. Det ændrede alt. Pludseligt kunne vi producere varme og lys. Det er lidt sjovt at tænke på hvilken udvikling menneskeheden har været igennem siden da og frem til idag. Først fandt vi på at have bål i stuen, så gik vi fra hjemme bål til elektricitet og fjernvarme, men i dag er det teknologisk muligt at blive selvforsynende med strøm via energikilder som er vedvarende. Solen bestråler jorden og vinden blæser, det kan vi udnytte som energikilde. Forstår du energien kan omdannes til elektricitet, ved hjælp af solceller eller vindmøller.

Overskudsenergien kan gemmes i et batterilager

Ja! Du kan tænde lys, varme eller lade op, selv de nætter vinden ikke blæser.

Varmepumpen

Husholdningen har brug for varme, det producere en elektrisk varmepumpe, vi tilbyder luft til vand og luft til luft.

luft til vand varmepumpen, er populær som ny opvarmningskilde. Det fungerer ved, at en ventilator uden for huset suger luft ind, som medvirker til at få et kølemiddel med et meget lavt kogepunkt -under nul grader celsius -omdannet til damp. Ved hjælp af en kompressor kan dampens energi overføres til både det vand, der cirkulerer i radiatorerne, og brugsvandet i for eksempel vandhaner og bruser eller sendes direkte ud i radiatorerne og gulvvarmeanlægget.

Luft til luft varmepumpen udnytter ligeledes varmen i luften udefra, og kan nemt varme sommer-, kolonihave- og helårshuse godt op. Varmepumpen består hovedsagligt af to dele, en udedel og en indedel. Udedelen er monteret udenfor, og komprimerer altså varmen i kølevæske og pumper varmen ind i rummet hvor indedelen er monteret.